PVC-plast

Se alla möjligheter med PVC

Vi levererar mjukgjord PVC-plast enligt kundspecifika önskemål. Transparent eller färgad, från tunnflytande till tjock pasta i olika kvalitéer. För beläggning på vävar, doppning, tryckning eller för gjutändamål. Vi har även tagit fram biobaserade alternativ.

  • Vi levererar PVC-plast för vidareförädling hos kund och klarar satsstorlekar från något kilo till flera ton.
  • Vi tillhandahåller ett antal standardprodukter men har kunden andra önskemål på kvalité, viskositet eller färg kan vi specialanpassa vår produkt.
  • I vårt laboratorium med testutrustning provar vi fram de egenskaper som krävs av produkten för att klara kraven i kundens maskiner och kraven på slutprodukten.

Exempel på bestrykning av väv med pasta som pigmenterats med fluorescerande färg.

Handske som doppas för att erhålla vattentätt och slitstarkt skikt.

Formgjutning av proteser till sjukvården där stora krav ställs på produktens innehåll ur hälsosynpunkt och där vi uppfyller Leksaksdirektivet enligt EU.

Pasta för screentryck av text och mönster. Den kan också fås transparent för transfertryck.

Microplastisol är en miljöanpassad specialplastisol avsedd för uppvärmning i microugn.

Beläggning på olika metaller som oftast sker genom doppning eller bestrykning

lab, chemical, science

Utveckla recept

Vi letar ständigt efter nya hållbara råvaror med minsta möjliga miljöpåverkan. Idag har vi även i lager fossilfri PVC och mjukgörare. Den är något dyrare än oljebaserad men det kan vara ett klokt val att börja titta på alternativen som svarar upp mot klimatmålen. Att våga testa och ändra i recept kan även förbättra egenskaper på den färdiga produkten. Vi har goda exempel från material till proteser där hållfastheten ökade fyrdubbelt med nya PVC-kvaliteter.